info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetslösheten nedåt i branschen

Arbetslösheten har minskat jämfört med förra året. I november var 3,9 procent av medlemmarna i Byggnads a-kassa öppet arbetslösa. Samtidigt var 2,5 procent i arbetsmarknadsåtgärder.

I november var 4249 medlemmar i Byggnads a-kassa öppet arbetslösa. Det betyder att arbetslösheten har stigit från 3,5 till 3,9 procent jämfört med oktober i år. Men sett över längre tid har siffrorna vänt nedåt. I november förra året låg den öppna arbetslösheten på 5,0 procent och för två år sedan var andelen 5,7 procent.
Sammanlagt saknade 6,4 procent av a-kassans medlemmar anställning i november i år. För utöver de öppet arbetslösa var 2,5 procent utan jobb, men i arbetsmarknadsåtgärder. Både förra och förrförra året låg andelen medlemmar i åtgärder på tre procent.
Siffrorna kommer från Arbetsförmedlingens statistik. Samma myndighet har i dag även publicerat månadsstatistik över antalet personer som varslats om uppsägning i olika branscher i november. Bland de som är sysselsatta inom byggverksamhet fick 315 personer ett sådant besked. Förra året var motsvarande siffra 292 personer.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetslösheten nedåt i branschen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig