info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetslösheten lägsta på länge

Den öppna byggarbetslösheten låg i februari på 5,5 procent. Det är den lägsta februarisiffran sedan 2008, då den öppna arbetslösheten var nere på 4,8 procent.

Andelen byggnadsarbetare utan jobb fortsätter att minska. Det visar Arbetsförmedlingens statistik över arbetslösheten bland medlemmarna i Byggnads a-kassa. I februari var 8,2 procent av medlemmarna antingen öppet arbetslösa eller i arbetsmarknadsåtgärder. Förra året var motsvarande andel 10,4 procent.

Lägsta nivån på sju år

Statistiken visar att 5,5 procent, eller 6019 personer, av kassans medlemmar var öppet arbetslösa i februari. I februari förra året var motsvarande andel 7,1 procent och året dessförinnan 8,7 procent. Faktum är att årets februarimånad är den februari som haft lägst öppen arbetslöshet sedan 2008. Då låg den öppna arbetslösheten på 4,8 procent under månaden.

Färre i åtgärder

Samtidigt har även andelen a-kassemedlemmar som befinner sig i arbetsmarknadsåtgärder sjunkit. I februari i år befann sig 2,7 procent av medlemmarna i sådana åtgärder, förra året var motsvarande siffra 3,3 procent.

Högre arbetslöshet för kvinnor

Den skillnad mellan könen som Byggnadsarbetaren skrev om tidigare i veckan består. Medan den öppna arbetslösheten bland männen ligger på 5,5 procent är 7,8 procent av de kvinnliga medlemmarna öppet arbetslösa. Kvinnorna är överrepresenterade även bland dem som är i arbetsmarknadsåtgärder.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetslösheten lägsta på länge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig