info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetslösheten fortsätter ner

För andra månaden i rad faller arbetslösheten kraftigt för byggnadsarbetare. Den totala arbetslösheten ligger nu på 8,1 procent.

Mellan mars och april sjönk den öppna arbetslösheten för byggnadsarbetare från 8,1 till 6,5 procent och nu visar siffor från Arbetsförmedlingen att nedgången fortsatt. Från 6,5 procent i april till 4,8 procent maj. Det innebär att arbetslösheten bland landets byggnadsarbetare minskat med 3,3 procentenheter på två månader. I faktiska tal innebär det att antalet öppet arbetslösa minskat från 8 506 byggnadsarbetare i mars till 4 892 i maj. Även andelen arbetslösa som är sysselsatta med hjälp av något aktivitetsstöd minskar. Från 3,6 procent i april till 3,3 procent i maj.

Högre nivå än förra året

Årets arbetslöshetssiffror för byggnadsarbetare har hittills legat på en betydligt högre nivå jämfört med förra året. Men den snabba nedgången av antalet arbetslösa de två senaste månaderna innebär att skillnaden minskat och nu är nere på 0,7 procentenheter. I maj förra året var 4,1 procent öppet arbetslösa. Antalet sysselsatta genom aktivitetsstöd har ökat från i maj förra året. Från 2,9 procent till årets majsiffra på 3,3 procent

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetslösheten fortsätter ner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig