info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Andersson Company: Två av de omkomna saknade ID06

Två av de byggjobbare som omkom i hissolyckan i Sundbyberg i måndags, saknade ID06-kort, uppger totalentreprenören Andersson Company. Detta trots att underentreprenören Nordecon tidigare försäkrat det motsatta.

Efter hissolyckan i Sundbyberg har diskussionen handlat om säkerhetsfrågor, men också om anställningsvillkor. Foto: Ivar Andersen

Under fredagen intervjuade Byggnadsarbetaren Heigo Sepp, vd för Nordecon, angående de uppgifter som cirkulerat om att de två ukrainska byggnadsarbetarna som omkom i hissolyckan i måndags, saknat anställningsavtal. Det dementerade vd:n kraftfullt.

– Det är fel, säger han till Byggnadsarbetaren.

– Det fanns anställningsavtal och det fanns ID06. Alla papperna är i ordning för det här bygget.

Men nu visar det sig att det inte alls fanns några ID06-kort.

Fick använda sina pass

Andersson Company, totalentreprenör på Ursviks torn i Sundbyberg där hissolyckan skedde i måndags, har på sin webbsida gått ut med ny information.

”När vi i efterhand har gått igenom händelsen har vi insett att två av de omkomna inte var elektroniskt inloggade i vårt ID06-system. De var nyanställda hos vår underentreprenör NordeCon och hade ännu inte hunnit få ut sina ID06-kort från arbetsgivaren. Därför fick de i stället identifiera sig med pass och se till att passen fanns tillgängliga, i väntan på att deras ID06-kort levererades”, skriver Andersson Company. 

Trots att de saknat ID06-kort menar totalentreprenören, som samarbetat med Nordecon i tio års tid, att man hade god koll på att de befann sig på arbetsplatsen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Andersson Company: Två av de omkomna saknade ID06

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig