info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Allt fler varsel i småföretag

Enligt Byggnads sammanställning har 271 byggnadsarbetare sagts upp från sina anställningar i Skåne sedan april-maj månad.

Allt fler byggnadsarbetare förlorar jobbet just nu. Byggnads i Skåne har gjort en sammanställning av alla de företag, där Byggnads antingen avslutat fackliga förhandlingar om uppsägningar, eller håller på att förhandla, efter att varsel lagts.

Sammanställningen visar att totalt 271 byggnadsarbetare har sagts upp, sedan i april-maj månad. Utöver detta, har företagen lagt varsel som omfattar totalt 130 anställda i byggföretag runt om i Skåne. Här pågår förhandlingar mellan fack och arbetsgivare.

– Det behövs bostäder, men samtidigt bromsar byggandet upp. Alla de stora företagen, dvs NCC, Skanska och JM varslar, säger Roland Ljungdell, Byggnads ordförande i Skåne.

Neddragningar av personalstyrkan pågår i de stora byggföretagen, men påfallande många småföretag drar ner på antalet anställda. Ett åttiotal byggföretag har uppsägningar eller varsel på gång varav de flesta är småföretag.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Allt fler varsel i småföretag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig