info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

3,9 procent arbetslösa

3,9 procent av medlemmarna i Byggnads a-kassa var öppet arbetslösa i oktober. I oktober förra året var andelen 6,8 procent. Jämfört med förra månaden i år är nivån nästan densamma.

Samtidigt som 3,9 procent av medlemmarna i Byggnads a-kassa var öppet arbetslösa i oktober befann sig 3,3 procent i program med aktivitetsstöd. Jämfört med oktober förra året har andelen öppet arbetslösa minskat kraftigt, från 6,8 procent. Andelen som deltar i program med aktivitetsstöd har däremot ökat något under året, årets 3,3 procent ska jämföras med 2,9 procent från oktober förra året.

Samma som septbember

Jämfört med september i år ligger arbetslösheten i oktober kvar på i stort sett samma nivå, den har ökat från 3,8 till 3,9 procent. Därmed bryts den minskning som pågått sedan i juli. Det visar Arbetsförmedlingens statistik.

Skillnad mellan könen

I snitt hos alla a-kassor var arbetslösheten något lägre än hos Byggnads; 3,2 procent. Statistiken för Byggnads a-kassa skiljer också ut sig i och med den tydliga skillnaden mellan kvinnor och män. Inom Byggnads är såväl den öppna arbetslösheten som deltagandet i program med aktivitetsstöd betydligt vanligare bland kvinnor än bland män. Den tendensen går inte igen i snittet för alla kassor.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 3,9 procent arbetslösa

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig