info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

100 tvingas gå från modulbyggaren: ”Oerhört tråkigt”

De bygger trämoduler och hyr ut bodar till byggbranschen. Nu tvingas de slå till bromsen. Moelven Byggmodul har varslat var femte om uppsägning.

100 anställda på Moelvens Byggmodul har varslats om uppsägning. Foto: Pressbild Moelven, David Jönsson

Försäljningen av Moelvens byggmoduler till bland annat bostäder och skolor går trögt. Därför varslas nu 100 anställda. 80 av dem är kollektivanställda och arbetar ute på någon av fabrikerna med att bygga träelement. Och situationen blir inte bättre av att företagets andra ben, uthyrning av kontors- och matbodar till byggbranschen, går på lågvarv.

– Det är oerhört tråkigt att behöva ge ett sånt här besked till våra medarbetare som gör ett fantastiskt jobb. Tyvärr ser vi en svag marknad framåt och att nya projekt inte kommer in i tillräckligt hög takt, säger Henrik Asp, vd för Moelven Byggmodul.

Läs också Anställd på Bravida död efter fallolycka: ”Vi är förkrossade”

Det finns ännu arbetstillfällen fram till årsskiftet, men vad som händer sedan är osäkert. Företaget har inte lyckats få in tillräckligt med uppdrag.

– Vår produkt är konjunkturkänslig och i det här fallet ser vi att exempelvis bostadsprojekt drabbas av tiden vi nu är inne i med inflation och stigande räntor, säger Henrik Asp.

Företaget har tidigare meddelat att de avslutat samarbetet med bemanningsföretag. Men det räcker alltså inte för att få balans mellan inkommande jobb och antalet anställda. Främst gäller osäkerheten början av 2024.

– I dagsläget är beläggningen relativt god i fabrikerna fram till slutet av året, men givet att vi inte har bekräftade affärer för 2024, så behöver vi agera redan nu, avslutar Henrik Asp.

Få de senaste byggnyheterna – direkt i din mail! Prenumerera på ”Byggnadsarbetarens nyhetsbrev”.

Läs också Regeringen höjer ROT-avdraget – här är nya beloppet

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 100 tvingas gå från modulbyggaren: ”Oerhört tråkigt”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig