info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggarbetare attackerades vid Slussenbygge

En man slängde medvetet ner saker på byggnadsarbetarna vid Slussenbygget i Stockholm. Nu har man vidtagit åtgärder genom att sätta upp ett byggplank på Katarinavägen.

Under hela byggtiden vid Slussen i Stockholm har det varit problem med att personer slänger ner saker på byggnadsarbetarna. Kanske beror det på att folk uppe på Katarinavägen inte tänker på att arbete pågår 20 meter ner, uppger P4 Stockholm.
Byggbolagen har satt upp skyltar, men i början av augusti var det en man som medvetet kastade saker på byggnadsarbetarna på Stadsgårdskajen. Det visade sig vara karameller, men det är ändå påfrestande för dem som jobbar där.

Siktade på dem

– Det är aldrig trevligt att få skräp på sig. Den här mannen stod och siktade på dem. Det kunde ha varit något helt annat än godis och då hade det varit helt oacceptabelt, säger Eva Rosman, kommunikationsstrateg vid Slussenbygget.
Efter händelsen stängdes delar av Slussenbygget av och muren på Katarinavägen har förstärkts med ett byggplank. Det ska också sättas upp taggtråd på vissa byggplank, där det finns stora bergschakt, för att ingen ska kunna klättra över till byggarbetsplatsen.
– Slussenbygget är en speciellt utsatt arbetsplats, eftersom många passerar där. Det ställer speciella krav på säkerheten. I vanliga fall kan man stänga av trafiken, men här måste platsen vara öppen under hela byggtiden, säger Eva Rosman, kommunikationsstrateg vid Slussenbygget.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggarbetare attackerades vid Slussenbygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig