info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Guldfiskar samlade 20 000 kronor till välgörenhet

Guldfiskarna som räddades ur avloppsröret i Lund flyttar snart till ett nytt hem. VVS-firman Pipeline har auktionerat ut dem till förmån för välgörande ändamål. ‒ Man kommer sakna de små liven, säger rörmontören Jonathan Becker.

Knappt tre veckor har gått sedan rörmontören Jonathan Becker på Pipeline VVS räddade ett stim akvariefiskar ur ett avloppsrör i Lund. Sedan dess har guldfiskarna blivit rikskända. Förutom att medverka i en hel drös tidningsartiklar har de även gjort flera tv-framträdanden, både i TV4:s nyhetsmorgon och i Breaking News med Filip och Fredrik.
‒ De fick följa med till studion, säger rörmontören Jonathan Becker.

LÄS MER: Rörmontören Jonathan är guldfiskarnas hjälte

Efter räddningsaktionen fick stimmet bo i ett akvarium på Pipelines kontor, men ganska snart stod det klart att fiskarna skulle behöva flytta ännu en gång. Firman fick reda på att guldfiskarna kunde växa till 25 centimeter och behövde mer utrymme än vad företaget kunde erbjuda. Lösningen blev att auktionera ut dem till förmån för välgörande ändamål.
I fredags avslutades auktionen. Vinnarbudet landade på 10 000 kronor som kommer att doneras till Prins Carl-Philip och Prinsessa Sofias stiftelse, som bland annat stöder unga med dyslexi.
‒ Men i TV4:s reportage råkade de säga att pengarna skulle gå till Dyslexifonden. Det var egentligen ett misstag men då kändes det taskigt att de inte skulle få något. Så vi kommer skänka 10 000 av firmans egna pengar till Dyslexifonden också, säger Jonathan Becker.

Trodde du att fiskarna skulle bli så populära när du räddade dem ur avloppet?
‒ Det hade jag aldrig kunnat ana, det var ju helt enormt. Jag sa det till sambon därhemma, att har man hittat guldfiskar i ett avlopp är det som att Jesus har återuppstått.

Fick ni någonsin reda på vem som spolade ned dem?
‒ Vi har inte letat. Den som spolade ned dem har nog fått skämmas ändå eftersom det blev så stor uppmärksamhet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Guldfiskar samlade 20 000 kronor till välgörenhet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig