info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skyddsombud stoppar delar av olycksbygget

Elektrikerförbundet stoppar allt elektriskt installationsarbete under jord vid Fortums bygge vid kraftvärmeverket i Hjorthagen.

Igår skrev Byggnadsarbetaren om det tillfälliga skyddstopp, som regionala skyddsombud på Elektrikerförbundet beslutade om, i väntan på att få göra en ordentlig skyddsrond för de cirka 30 av Elektrikerförbundets medlemmar som befinner sig på arbetsplatsen.
Igår genomfördes efter mycket diskussioner skyddsronden, vilket ledde till att man man upptäckte att det saknades nödbelysning, och skyltar för utrymning.
– Det är ett jättestort bergrum där nere. Om strömmen skulle gå skulle ingen hitta vägen ut, säger en ombudsman på Elektrikerförbundet till Byggnadsarbetaren.

”Farliga lyft”

Petter Johansson säger i en intervju med svt:
– Dessutom märkte vi under skyddsronden att det förekom farliga lyft, högt uppe i luften utan avspärrningar, fastsatta på korgen på en enda punkt och hade den fallit hade det slutat illa.

”Vill inte se medlemmar utsättas för risker”

För knappt två veckor sedan omkom två byggnadsarbetare på samma bygge och en byggjobbare skadades allvarligt. Byggnads har jobbat hårt för att få kollektivavtal och insyn, men nekats tillträde till delar av bygget.
– Vi tycker det är väldigt tråkigt att införa ett skyddsstopp men vi kan inte se hur våra medlemmar utsätts för risker, säger skyddsombudet Petter Johansson, till svt.

Företaget ska utreda

Fredrik Rosenberg är ansvarig för arbetsmiljön vid Fortum Värrmes byggarbetsplats vid Värtan. Han säger att företaget nu ska utreda orsakerna till bristerna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skyddsombud stoppar delar av olycksbygget

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig