info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Vi är duktiga och jobbar stenhårt"

Hallå där Penikandjonom Kone, ägare till P. Solenergi och VVS-service i Avesta, som precis utsetts till Årets nyföretagare på Stjärngalan.

Grattis! Vad var det som gjorde att du tog hem utmärkelsen?
‒ Kanske för att vi på firman är duktiga och jobbar stenhårt? Vi tar allt vi gör på allvar och tar hand om våra kunder.

Hur kom det sig att du satsade på VVS?
‒ Jag startade företaget i mars 2014. Då var jag anställd på en rörfirma men blev uppsagd för att det var dåligt med jobb och tänkte att jag lika gärna kunde köra själv. Min arbetsgivare erbjöd mig att köpa hans verktyg och bilar som han hade här i Avesta. Han hade Boliden som kund, vi kämpade och fick det avtalet och det hjälpte oss att komma igång med många privatkunder. Nu försöker vi komma in på andra industrier.

Ditt företag har en filial i Avesta, södra Dalarna, men också en i Abidjan, Elfenbenskusten?
‒ Det stämmer, jag åker dit i morgon. När jag startade firman var målet att exportera svensk VVS-standard, som är jättebra, till Afrika och Elfenbenskusten. Jag var med på lokal-tv där och visade några bilder, efter det fick jag nästan 200 telefonsamtal. Det var så vi fick ett ganska stort projekt där vi ska byta vattenledningar på ett hotell. Jag har utbildat några killar där nere. De har gått VVS-skola där men deras sätt att arbeta skiljer sig från vårt, men en dags utbildning med våra rör så går det bra sen. Man lär sig varje dag på det här jobbet. Så är det för mig också.

Hur ska Avestaborna klara sig när du är borta?
‒ Vi har jättebra gäng här på firman som alltid peppar varandra, så det kommer att gå bra.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Vi är duktiga och jobbar stenhårt"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig