info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Verktygsavdrag godkända

Snickaren Marcus Bengtsson fick rätt om sina avdrag för verktyg. Skatteverket har godkänt ytterligare 6 000 kronor i avdrag.

– Hade jag inte legat på och bråkat hade jag aldrig fått pengarna, säger Marcus Bengtsson.
I Byggnadsarbetaren nr 6 i år berättade snickaren Marcus Bengtsson om sina deklarationsproblem. Han hade köpt verktyg, låda och bälte för 9 000 kronor som han ville dra av i deklarationen. Skatteverket godkände ett schablonavdrag för snickare på 3 000 kronor och förklarade sitt beslut med att en del av verktygen kunde användas av andra yrkesgrupper.
Sedan augusti i fjol har Marcus Bengtsson brevväxlat med Skatteverket. Han ville ha besked om vilka verktyg han inte fick dra av, så att han kunde kräva att arbetsgivaren skulle hålla med verktygen.

Nu har han fått igenom de 6 000 kronor som de först inte godkände.
Det är bara fyra saker som de inte har godkänt: arbetshandskar, underställ, ett kvitto som är ospecificerat och en enhandstving, så kallad quick grip.
– Det kan jag acceptera. Det är bara slarv från min sida att arbetshandskarna och understället har kommit med. Enhandstvingen tycker jag att jag borde få dra av, men jag tror inte att skattehandläggarna vet vad det är för något. Nu har jag fått mina pengar och tänker inte bråka om det.
Han tycker att det är lustigt att Skatteverket har slopat sitt argument om ”andra yrkesgrupper”.
– Om de gått igenom kvittona från början, hade det inte behövt bli en sådan utdragen process.

Marcus Bengtssons tips för att lättare få igenom sina avdrag:
1 Ha specificerade kvitton, och skriv så tydligt du kan vad du har köpt redan när du skickar in deklarationen.
2 Ligg på och överklaga om du inte är nöjd med deras beslut. Kräv att handläggarna är lika tydliga med vad de inte godkänner och varför.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Verktygsavdrag godkända

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig