info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Verktyg stals för en halv miljon på bygge

Två inbrott på byggarbetsplatser har inträffat den senaste veckan, på Gotland och i Dalarna. Vid inbrottet i Visby stals verktyg och maskiner för en halv miljon kronor.

Vid ett inbrott på en byggarbetsplats i Visby har verktyg och maskiner stulits för cirka 500 000 kronor. Polisens tekniker undersökte brottsplatsen i måndags, utan att säkra några spår efter tjuvarna, uppger Helagotland.se. Byggföretaget R& L Bygg har varit med om tidigare stölder, men inte i den här omfattningen.

Bröt sig in i en container

– Det är jättetråkigt. Framför allt i det här fallet när vi har prylarna inlåsta i en industrilokal i en låst container och har gjort allt rätt. Ändå blir man utsatt för det. Det här verkar vara någon som har gjort det för förr, säger Johnny Ruthström, vd för R& L Bygg till Helagotland.se.
Vid ett annat inbrott bröt sig tjuvar in en container på en byggarbetsplats i Borlänge natten mellan måndag och tisdag. Verktyg och maskiner stals för 100 000 kronor, uppger dt.se (Dalarnas tidningar).

Stölderna är organiserade

Verktyg och maskiner är stöldbegärliga. Inbrotten på byggarbetsplatser har ökat kraftigt visar en granskning som Byggnadsarbetaren gjorde i nr 6 2017. Antalet anmälda brott ökar i nästan alla av polisens regioner. Ökningen var 36 procent mellan åren 2013 och 2016, enligt statistik från Brå (Brottsförebyggandet rådet). Enligt polisen är stölderna ofta organiserade och större delen av stöldgodset smugglas ut och säljs vidare i Europa.

Läs mer:
Så stoppar du tjuven

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Verktyg stals för en halv miljon på bygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig