info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vd:ns uppförsbacke "Som mest var 24 golvläggare sjuka och hemma"

På Olle Lind Golv AB i Stockholm rullar jobbet på som vanligt, trots att företaget drabbades av corona och många golvläggare var sjukskrivna under en period.
– Byggare och beställare hade ändå stor förståelse, säger Harald Luther, vd.

Golvföretaget Olle Lind Golv AB i Stockholm har 55 anställda golvläggare och arbetar till 90 procent mot rikstäckande byggbolag, där en stor del av uppdragen är nyproduktion. Just nu rullar golvprojekten på som vanligt och det finns gott om jobb, men företagets vd Harald Luther är orolig att många byggprojekt ska skjutas upp efter semestern.

Hur ser det ut just nu för er?
– Just nu flyter det på. Idag har jag ingen som är sjuk och är hemma. Vi har 55 golvläggare, men alla jobbar på i dag (läs tisdag 14 april).

Vilka problem har ni stött på i samband med krisen?
– Efter sportlovet blev två golvläggare sjuka, där det konstaterades att det var corona. Många golvläggare var sjukskrivna under veckorna 13, 14 och 15. Som mest var 24 golvläggare sjuka och hemma under tre dagar.

Oj då. Hur blev de sjuka i corona?
– Två golvläggare hade varit på en arbetsplats, där de blev smittade. De gick till vårdcentralen och fick bekräftat att det var corona. De var sjuka under tre veckor, men är friska nu.

Hur löste ni det på jobbet?
– Det var problematiskt, men vi löste det. Byggare och beställare hade ändå stor förståelse när så många var sjuka.

Vad hoppas du på just nu?
– Jag hoppas att de inte ska ställa in så många byggen. Det går rykten om att byggprojekt ska skjutas upp efter semestern. Det kommer att göra det problematiskt för oss. Om inte projekten startar till hösten då får vi vår smäll. Då kommer krisen att drabba oss om ett halvår, ett år.

Önskar du hjälp med något?

– Nej, regeringen har gjort det som de kan göra. Det har blivit lite billigare att betala arbetsgivaravgifter för de anställda. Vi har fått den hjälp som vi behöver. Men jag är orolig för är att vi inte har något att göra i höst och att nyproduktionerna ska skjutas upp.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Vd:ns uppförsbacke "Som mest var 24 golvläggare sjuka och hemma"