info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vansinnesfärd i stulen hjullastare: "En cirkus"

Helgen bjöd på en våldsam färd genom Jönköpingsnatten – i en stulen hjullastare.

Mannen krossade en fastighet, välte en bil och körde in i ett garage innan han greps. Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Det var inte en helt vanlig helg för Jönköpingspolisen. Klockan kvart i två natten till söndagen kom samtalet: en man hade stulit en hjullastare från en gård utanför Habo.

Efter stölden körde han in fordonet i en fastighet på gården. Sedan körde han vidare mot Habo centrum, där han ska ha vält en bil på en butiksparkering.

– Det har varit lite cirkus i Habo i natt kan man säga, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen, till SVT Jönköping.

Men historien slutar inte där. Efter att ha vält bilen kraschade mannen in med hjullastaren i ett garage som blev ordentligt kvaddat. Därpå tvingade han genom hot till sig en personbil och körde vidare mot Jönköping i hög hastighet.

En timme senare fick polisen stopp på mannen med hjälp av en spikmatta. Vad som ligger bakom vansinnesfärden är ännu oklart.

– Om jag hade svar på det skulle jag nog få nobelpris i någonting. Jag kan inte säga någon anledning till varför gärningsmannen har fått för sig att hitta på allt det här, säger Torbjörn Lindqvist till SVT.

Mannen är misstänkt för försök till mord, grovt rån, grov skadegörelse, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel med mera. Några personskador ska dock inte ha uppkommit.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Vansinnesfärd i stulen hjullastare: "En cirkus"