info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Våg av inbrott i containrar i Mellansverige – flera företag drabbade

En liga är ute på stöldturné i Mellansverige. De bryter upp containrar och stjäl maskiner och verktyg.

Polisen undersöker om det finns ett samband mellan inbrotten i containrar på olika byggarbetsplatser. Foto: Mostphotos

I helgen bröt tjuvarna upp containrar på en byggarbetsplats i Avesta och stal maskiner och verktyg till ett värde av cirka 100 000 kronor. När byggjobbarna kom till byggarbetsplatsen upptäckte de stölden och arbetet med att bygga den nya skolbyggnaden i kommunen fick avbrytas. I höst ska skolbyggnaden vara klar för inflyttning.

– Då står ju bygget stilla en stund, det är illa, säger Mats Öhman, presstalesperson på polisen i Bergslagen till Avesta tidning.

Polisen topsar och söker efter dna från brottsplatsen. Man misstänker att brottet kan kopplas till ett annat inbrott på en byggarbetsplats i samma kommun, något dygn senare. För i tisdags drabbades ett annat företag av inbrott, på en byggarbetsplats i centrala Avesta. Där rörde det sig om flera större stöldgods, bland annat ett elskåp. Polisen har hittat prylar från brottsplatsen som undersöks just nu.

– Det är rätt vanligt att det kan vara samma personer eller grupperingar som begår den här typen av brott, säger polisen till Avesta tidning.

Förra veckan drabbades ett företag i Kumla av inbrott i en byggcontainer. Tjuvarna sågade sig in i containern och stal maskiner och verktyg för cirka 250-300 000 kronor. Det är oklart om detta inbrott har koppling till inbrotten i Avesta.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Våg av inbrott i containrar i Mellansverige – flera företag drabbade

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig