info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Två skadades lindrigt vid bygge av vindkraftverk

Två personer skadades lindrigt i dag vid en olycka på Solberg vindkraftspark i Västernorrland. Olyckan inträffade när bommen på en kran av någon anledning gick av.

Räddningstjänsten i Örnsköldsvik fick larm om olyckan att en kran hade vält på vindkraftsparken Solberg, 30 km söder om Åsele, under måndagsförmiddagen. Två personer uppgavs vara skadade. När räddningstjänsten kom till platsen så visade det sig att kranen inte hade vält. Istället hade olyckan inträffat när kranen, som stod på marken, skulle lyfta upp delar till ett av vindkraftverken. Bommen på kranen hade av någon anledning gått av och delar av den ramlade ner. Hydraulolja läckte också ut på platsen.

Skadade benet

– Vid ett lyft har något gått sönder, så att bommen har havererat, säger Viktor Lundin, insatsledare på räddningstjänsten i Örnsköldsvik.
Kranföraren, som satt i hytten, räddade sig genom att hoppa ut ur kranhytten. Han skadade sitt ben vid olyckan och har uppsökt sjukhus för att röntga benet. Även en person som befann sig på marken, skadade sig också lindrigt. Solbergs vindkraft AB är beställare och byggherre vid bygget av vindkraftsparken.
– Det är tur i otur att ingen blev allvarligt skadad. Nu ska vi gå vidare och undersöka vad som hänt, säger Tuomo Sinisalmi, Solbergs vd.
Även polisen ska utreda olyckan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Två skadades lindrigt vid bygge av vindkraftverk

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig