info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Två häktade i mångmiljonsvindel

Två personer, en före detta gruppchef på Folksam och en byggföretagare, är häktade misstänkta för ett mångmiljonbedrägeri mot försäkringsbolaget. Flera andra personer är också misstänkta i härvan som handlar om att personer lurat till sig pengar, bland annat genom att fejka skador.

– Vi fick indikationer på misstänkta brott i slutet av 2006 och inledde då en internutredning. Misstankarna rörde att en gruppchef hos oss, byggentreprenörer och försäkringstagare i maskopi fejkade skador. Det var svårutrett och ärendet gick sedan över till polisen som inledde en förundersökning, berättar Tomas Norderheim, vice vd för Folksam.

Den häktade gruppchefen har fått lämna sin anställning. Han och byggföretagaren, samt övriga misstänkta, tros på olika sätt ha utsatt Folksam för olika bedrägerier. Bland annat genom att lura bolaget på pengar för påhittade skador. Exakt hur stora summor det rör sig om kan inte Tomas Norderheim säga idag, men det rör sig om mångmiljonbelopp.

Vice överåklagare Björn Blomqvist, arbetar vid riksenheten för korruption. Han bekräftar att det finns misstankar mot ytterligare utöver de två häktade. Han tror att beslut om åtal tas under senare hälften av februari.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Två häktade i mångmiljonsvindel

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig