info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Två fallolyckor på tisdagen

Två personer föll under tisdagen från mellan tre och fyra meters höjd i arbetsplatsolyckor. Den första olyckan skedde vid arbete på ett tak i Staffanstorp. Den andra personen föll på ett husbygge i Umeå.

Mannen i Lund jobbade på en takfirma och föll, enligt polisens uppgifter, cirka 3,5 meter. Han tycks dock ha klarat sig utan allvarliga skador. Han föll efter att han klättrat upp för en stege och kommit en bit upp på taket.
Bara en stund senare skedde en fallolycka även på ett husbygge i Umeå. Enligt polisens uppgifter föll en kvinna nästan fyra meter genom ett hål, ner på nästa våningsplan. Tidningen Västerbottenskuriren uppger att kvinnan är byggstäderska. Hon var vid medvetande efter olyckan och fördes till akuten.
Just fallolyckor är den vanligaste typen av byggolyckor. Några ställningsbyggare i Linköping kan tacka sin lyckliga stjärna för att de inte hamnade i den statistiken då de arbetade på tolv meters höjd utan säkerhetslinor tidigare i maj. De filmades dock av reportrar från den lokala tv-kanalen 24Corren och Arbetsmiljöverket kommer nu att titta närmare på det inträffade.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Två fallolyckor på tisdagen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig