info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tunnelarbete igen vid olycksbygget

Arbetet är nu återupptaget i tunnlarna vid Fortums bygge av ett kraftvärmeverk i Hjorthagen. Arbetsmiljöverket har godkänt de åtgärder som gjorts för att höja säkerheten.

I början av november inträffade en dödsolycka vid pannmontaget till kraftvärmeverksbygget i Värtan, Stockholm. Den 13 november lade Elektrikerförbundet ett skyddsombudsstopp mot arbete i en annan del av bygget, i tunnlarna.
Dagen efter följde Arbetsmiljöverket upp med ett omedelbart förbud av samma orsak. Man bedömde att det vid behov av en snabb utrymning i tunnlarna, inte gick att ta sig ut på ett säkert sätt. Orsaken var ett flertal brister då det gällde skyltning vid utrymning, nödbelysning, samt att utrymningsvägar bitvis var belamrade.
Arbetet förbjöds tills bristerna åtgärdats och detta kopplades till vitesbelopp på en miljon kronor för beställaren Fortum Värme och 100 000 kronor för elföretaget MForce.
Sedan dess har arbetet pågått med att förbättra skyltning, nödbelysning och att rensa utrymningsvägar. Under måndagen var Arbetsmiljöverket på plats för att inspektera tunnlarna och de åtgärder som gjorts. Under tisdagen återupptogs sedan arbetet.
Det var den fjärde november som två arbetare dog och en tredje skadades svårt vid pannmontaget. Det hände då en tung byggdel föll mot en skylift.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tunnelarbete igen vid olycksbygget

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig