info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tullen stoppade smuggelliga – mängder av stulna verktyg

Skåpbilen var lastad till bristningsgränsen. När polisen slog till mot ekipaget återfanns ett stort antal saknade verktyg.

Foto: Tullverket

Den 5 mars i år stoppade tullen en skåpbil med släpvagn i Jönåker utanför Nyköping. Polisen kallades till platsen och hittade mängder med misstänkt stöldgods.

Om man tittar på den lista på beslagtaget gods som polisen registrerat är det svårt att förstå hur allt fick plats i släpet och i bilen.

Läs också Maskinliga tagen på bar gärning – avslöjades vid omlastning

Bland annat hittades mängder av byggverktyg som vinkelslipar, elhyvlar, mutterdragare, spikpistoler, batteriladdare, yxor, cirkelsågar, slipmaskiner, sticksågar, batterier, poleringsmaskiner, värmepistoler, bygglampor, vinkelkapar, gersågar och slagborrar.

I bilen befann sig två män som också hade lyckats med bedriften att lasta in fyra crossmotorcyklar, motorsågar, en jordfräs, en dieselvärmare och flera andra prylar.

Efter gripandet kunde polisen spåra delar av stöldgodset till ett flertal inbrott runt Mälardalen i början av mars 2021.

De två männen, en 43-åring och en 34-åring, har i förhör berättat att de samarbetat med andra personer och att de hade som uppgift att köra till Helsingborg och att stöldgodset senare skulle smugglas till Rumänien.

De båda männen är dömda för olika stölder tidigare. Den här gången döms de båda till fängelse i sex månader för grovt häleri i Nyköpings tingsrätt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tullen stoppade smuggelliga – mängder av stulna verktyg

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig