info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tre vill bli ny boss på Byggnads

Nu är det klart att tre personer vill bli ny ordförande för Byggnads vid den extra kongressen i sommar. De tre är Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Johansson, Byggnads 2:e ordförande Johan Lindholm och riksdagsmannen Lars Mejern Larsson.

I sommar avgår Hans Tilly som ordförande i Byggnads och ska då ersättas vid en extra kongress. Valberedningen har nu påbörjat arbetet med att intervjua de tre kandidaterna.
– Vi ska presentera en person som vi tycker är lämplig som ny ordförande för Byggnads ledning senast den 11 maj, säger Per-Olov Larsen, som leder valberedningens arbete.
Under kongressen ska det även väljas personer till andra ledande befattningar. Där finns det ännu inga namn som är helt klara.
– Det handlar om att bygga ett lag och då måste vi börja med ordföranden och sedan ta de övriga posterna, säger Per-Olov Larsen.

Jobbat som träarbetare

Johan Lindholm valdes till 2:e ordförande i Byggnads på kongressen 2010. Tidigare var han ordförande i Byggettan, en post han fick 2005.
Lars Mejern Larsson är riksdagsman, något han varit sedan 2006. Han är ledamot i Trafikutskottet. Inom Byggnads har han bland annat varit ordförande för avdelningen i Värmland.
Torbjörn Johansson är i dag avtalssekreterare på Byggnads. Han började som ombudsman 1996 och kom till förbundskontoret 1999 som förhandlingsombudsman. Tio år senare, efter några år som chef för förhandlingsenheten, blev han 2009 vald till avtalssekreterare.
En sak som de tre har gemensamt är att samtliga har arbetat som träarbetare innan de påbörjade den fackliga karriären.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tre vill bli ny boss på Byggnads

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig