info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Träarbetare sa upp sig efter utbliven lön

Tre byggnadsarbetare i Skåne har sagt upp sig. Arbetsgivaren, HDT entreprenad struntade i att betala ut lönen.

– Vid den senaste utbetalningen fick vi bara 2000 kronor var. Då sa vi upp oss i stället, säger Johan Andersson, en av de som arbetat på företaget.
Byggnads i Helsingborg försatte HDT entreprenad i blockad i måndags.
– Killarna hade inte fått ut sin lön. Men i torsdags hävde vi blockaden eftersom grabbarna slutade på firman, säger Ingemar Svensson, ombudsman på Byggnads i Helsingborg.

De tre byggnadsarbetarna har nu fått ut sin lön. Men inte från HDT entreprenad.
– Man hade uppdraget att bygga monteringsfärdiga hus åt Vårgårda hus. Det företaget har nu gått in och betalat lönerna, säger Ingemar Svensson.
För de tre byggnadsarbetarna löste det sig genom att de fått anställning på ett annat byggföretag som gör jobb åt Vårgårda hus.
Det gäller främst för det pågående husprojektet som löper till slutet av augusti. Men enligt Ingemar Svensson så ser det ljust ut med byggjobb i trakten.
– Det ordnar sig nog för grabbarna, säger han.
HDT entreprenads vd Jörgen Wallin har tidigare hävdat att byggnadsarbetarna redan fått ut lönen som ett förskott i vintras. Men det förnekar tre byggnadsarbetarna och Ingemar Svensson som själv sett lönespecifikationerna.

Skulle du kunna tänka dig att jobba åt firman igen?
– Nej nu är det slut. Det senaste halvåret har det varit struligt med lönerna. Vi har varit tvungna att skrika för att få ut pengar. Dessutom har det hänt att vi själva fått ligga ute med kontanter till bland annat material, säger Johan Andersson, träarbetare.
Byggnadsarbetaren har sökt HDT entreprenads vd Jörgen Wallin för en kommentar utan att lyckas.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Träarbetare sa upp sig efter utbliven lön

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig