info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tjuvar satta bakom lås och bom direkt – i verktygscontainer

De två män som försökte stjäla verktyg utanför Märsta i förra veckan ångrar sig nog. De blev nämligen inlåsta på brottsplatsen.

Martin Wallin, utredningsgruppchef på polisen, tycker att vittnet agerat rådigt. Foto: Polisen

På tisdagskvällen den 6 augusti gjorde två tjuvar inbrott i en verktygscontainer vid ett bygge på Steninge slottsväg utanför Märsta. Det skulle de inte ha gjort. Ett vittne gick förbi och såg de två männen när de var i färd med att bryta sig in.

– Vittnet går ner till containern och ser att de nu har tagit sig in och är därinne. Han går då helt sonika fram och stänger containern och låser in dem, berättar Martin Wallin, utredningsgruppchef på polisen.

Trots att tjuvarna hade många verktyg till hands gjorde de inga försök att bryta sig ut. Allt gick lugnt till och polisen var snabbt på plats och kunde gripa männen.

Martin Wallin tycker att vittnet har agerat föredömligt.

– Det här tycker jag var ett väldigt rådigt ingripande. Det var ett pågående brott, och ingripandet har ju skett på ett sånt sätt att ingen kommit till skada.

Vad ska man tänka på som privatperson när man ser ett brott begås?

– Man ska ha en viss försiktighet så att man inte utsätter sig för fara. Ser man ett pågående brott får man ingripa, men det man gör ska stå i proportion till brottet man försöker förhindra.

Borde allmänheten bli bättre på att hjälpa polisen?

– Jag tycker att allmänheten ofta är väldigt god hjälp i vårt arbete. Och det är bättre att göra någonting än inget, det är bra att man bara ringer.

De båda tjuvarna är nu misstänkta för att ha försökt stjäla verktyg och den 8 augusti häktades de. Anledningen är att de inte är svenska medborgare och därför häktas på grund av flyktfara.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tjuvar satta bakom lås och bom direkt – i verktygscontainer

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig