info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Svevia varslar 30 anställda

Väg- och anläggningsföretaget Svevia låter 30 anställda gå när jobben sinar i Västerbotten.

Under flera år har det pågått stora byggprojekt i Västerbotten. Men nu börjar de sina och Svevia har varslat 30 anställda om uppsägning.
Ett exempel är vattenkraftverket Abelvattnet några mil söder om Tärnaby där Svevia varit bygg- och markentreprenör åt Vattenfall. Arbetet avlutades i början av året. Likaså vattenkraftverket Stornorrfors i Umeälven. Där skulle arbetet ha varit klart i våras, men har dragit ut på tiden. En del markarbeten som pågår fortfarande avslutas inom en snar framtid.
– De flesta är Sekomedlemmar, men det finns säkert en del av våra medlemmar bland de varslade, säger Lars Forsgren, ombudsman på Byggnads Västerbotten.
Han tror att de som har blivit uppsagda kommer att erbjudas omplacering på malmfälten i Norrbotten eller i Stockholm. Men enligt Olle Öberg, regionchef på Svevia nord, är det inte säkert att det kommer att finnas jobb på Svevia i Norrbotten.
– Just nu är situationen i Norrbotten sådan att vi klarar jobbet med befintlig arbetskraft, men om det kommer in nya uppdrag hoppas vi kunna erbjuda arbete där, säger han.

Maria Persson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Svevia varslar 30 anställda

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig