info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Svetsningsarbete orsakade brand

Det var antagligen svetsningsarbete som startade torsdagens brand på ett sjukhusbygge i Karlstad. Två personer fördes till sjukhus för observation, men uppges nu må bra.

– Det vi vet nu är att vi fick en brand i isoleringen, i cellplasten. Vi misstänker att branden uppstod vid svetsning i samband med stommontaget, säger Skanskas distriktschef Daniel Lindén.
Byggnadsarbetaren har också sökt fackets huvudskyddsombud som finns på arbetsplatsen, men han hänvisar till företaget för kommentarer om
branden.

”Konstruktionen är säker”

Daniel Lindén säger att två personer fick föras till sjukhus för observation, men att de är oskadda.
– Inte direkt, svarar han då han få frågan om man nu kommer ändra något i arbetssättet.
Han säger att konstruktionen i sig är säker, även om det alltid är en förhöjd risk under uppförandet. Han konstaterar att man arbetar efter riskanalyser.
– Sedan har något naturligtvis gått snett den här gången, eftersom vi haft en brand. Det kommer vi följa upp med alla parter nu.
Det var en underentreprenör till Skanska som skötte montagearbetet.

Sjukhusavdelningar evakuerades

Bygget är nu i full gång igen. Daniel Lindén säger att det inte blivit några skador på konstruktionen, att stabiliteten är intakt och att man inte räknar med att branden ska orsaka någon försening av bygget.
Det som byggs är ett operationssjukhus i anslutning till ett befintligt sjukhus. Enligt Sveriges Radio evakuerades fyra avdelningar på sjukhuset i samband med branden.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Svetsningsarbete orsakade brand

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig