info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Svenskt silver i plåtslageri

Byggnadsplåtslagaren Joakim Karlsson åker hem från yrkes-vm i Kanada med en silvermedalj i bagaget. Resultaten från yrkes-vm kom nu på morgonen. Sammanlagt tog Sverige tre silver och två brons.

Yrkes-vm har pågått i Calgary i Kanada den senaste veckan. 31 personer har tävlat för Sverige. En av tre svenska silvermedaljörer var alltså byggnadsplåtslagaren Joakim Karlsson från Kumla. Dessutom tog Sverige silver i grenarna för florister och för industrielektriker.

Trädgårdsanläggarna Kasandra Wilhelmsson och Erik Bengtsson kom på nionde plats, de var därmed bäst i Norden i sin gren. Muraren Johan Wier kom på elfteplats medan vvs-montören Mattias Petersson blev nummer fjorton på resultatlistan i sin gren. Plattsättaren Johannes Hennoks placerade sig på plats nummer femton.

Under VM får de tävlande olika uppdrag inom sina yrken. 900 personer från 51 länder har deltagit i tävlingarna och Byggnadsindustrins yrkesnämnd skriver på sin hemsida att detta är världens fjärde största tävling efter OS, vinter-OS och fotbolls-VM. Tävlingen ordnas vartannat år och 2011 kommer de tävlande mötas i London.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Svenskt silver i plåtslageri

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig