info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Svartjobbare erbjuds försäkring genom LRF

LRF erbjuder olycksfallsförsäkring till sina medlemmar som kan användas till svartjobbande byggnadsarbetare från andra länder.

När tidningen DN ringde kundtjänsten och låtsades vilja försäkra svartjobbare som vistades olagligt i Sverige, var kundtjänsten mycket tjänstvillig. Kundtjänsten bistod med lösningar för hur pengarna kan betalas ut för en person som inte har arbetstillstånd i Sverige.
LRF är, enligt DN-artikeln som publiceras idag, helt på det klara med vilken typ av arbetskraft som LRF:s medlemmar kan vilja försäkra.
LRF marknadsför två försäkringar. Olycksfallsförsäkring för medhjälpare, som gäller för tillfälligt anlitad svensk eller utländsk arbetskraft utan eget företag samt olycksfallsförsäkringen Malör som ”täcker dig, din familj, och de människor som hjälper dig med huset eller sommarstugan om olyckan skulle vara framme”.
Försäkringen är konstruerad så att man i förväg inte behöver uppge vem eller hur många personer som försäkringen gäller.
– Skattelagstiftningen är inte det viktiga ur vår synvinkel här, utan vi har försökt skapa ett skydd för de här människorna som tillfälligt anlitas och ge dem ett skydd om de skadar sig, säger Thomas Arvidsson, vice vd i LRF Försäkring, till DN.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Svartjobbare erbjuds försäkring genom LRF

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig