info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Festool 940 x 260 V20-21

Svårt skadad – hamnade under gjutform

En byggnadsarbetare i 30-årsåldern har fått svåra skador när han klämdes under en stor gjutform. Olyckan utreds nu av polis och åklagare.
Här byggs vindkraftverken i Ersträsk.

Det var i fredags som en byggnadsarbetare skadades allvarligt vid en olycka vid byggandet av vindkraftsparken i Ersträsk utanför Piteå.
– Det pågår en förundersökning just nu. Vi har varit på platsen, men exakt vad det är som har hänt det vet vi inte i nuläget, säger Andreas Nyberg, polis på miljöbrottsenheten i Luleå.
Enligt Andreas Nyberg verkar det som om byggnadsarbetaren blivit klämd under delar av gjutformen.
– Vi kommer prata med människor som vet hur det här arbetet går till och försöka få fram vad som hänt i det här fallet. Men han har kommit i kläm under delar av formen. Förhoppningsvis har vi hela bilden klar för oss när utredningen är färdig, säger Andreas Nyberg.

Intensivvård på sjukhus

Byggnadsarbetaren fördes iväg för intensivvård på Sunderby sjukhus. Bland annat för skador i bröstet. Enligt presstjänsten på sjukhuset hade mannen när han kom till sjukhuset skador som betraktades som allvarliga. Det finns ingen ny information om hur mannen mår nu efter helgen.
– Jag vet bara att han var allvarligt skadad och har inga nya uppgifter, säger Andreas Nyberg.

Annons
Aerfast 250×600 V21-22
info

Byggnadsarbetaren.se använder cookies för att optimera upplevelsen för dig som besökare. Läs mer