info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Svåra olyckor utreds ännu

Under årets första halva rapporterade Byggnadsarbetaren om tre olyckor som ledde till allvarliga skador. I två av fallen pågår ännu polisutredningar, den tredje utredningen är nedlagd.

Efter olyckan den fjärde maj fördes den 41-årige kranföraren till Akademiska sjukhuset i Uppsala med skador som till en början var livshotande.
Han arbetade för en underentreprenör på ett Peabbygge i Västerås då olyckan inträffade. Ett väggblock föll och träffade honom i samband med lyft. I slutet av september pågår ännu polisutredningen om misstänkt arbetsmiljöbrott.
– Vi har en relativt klar bild av vad som hänt, men nu inväntar vi Arbetsmiljöverkets yttrande, säger Maria Lorichs på polisen i Västmanland.
En 23-åring i samma yrkesgrupp, kranförare, skadades svårt i Norrköping en månad senare. Han arbetade för en underentreprenör på ett NCC-bygge då han fick ett stag till en väggform över sig den femte juni. Skadorna var så allvarliga att de till en början beskrevs som livshotande. Även i detta fallet pågår nu fortfarande utredningar hos både polisen och Arbetsmiljöverket.
I Norrköping skadades också en plåtslagare allvarligt på en byggarbetsplats den 28 januari. Mannen som var i 60-årsåldern föll ungefär femton meter. I det fallet har åklagaren lagt ner brottsutredningen.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Svåra olyckor utreds ännu

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig