info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×240 V49-50 PC

Storbyggarens nya varsel – 8 år på firman räcker inte

Nyligen varslade företaget i Stockholm. Nu är det dags igen. Denna gång gäller det uppsägningar på Skanska Hus Väst i Skaraborg.

Varslet slår även mot träarbetare som varit länge på Skanska. En del med åtta år på företaget blir nu uppsagda. Detta är en arkivbild. Foto: Mostphoto

Skanska Hus Väst distrikt Skaraborg har 40 anställda yrkesarbetare och två lärlingar. Nu har de fått besked om att 16 av dem blir av med jobbet.

– Det finns för lite att göra. Vi är övertaliga, säger mb-ledamoten och muraren Fredrik Bylerius.

Läs också Byggjätte varslar: ”Ska rädda så många som möjligt”

– Just nu är det en jättebitter stämning.

Vid förhandlingarna om vilka som ska bli av med jobbet gick man efter principen sist in först ut. Detta oavsett yrkesgrupp. Samtliga som nu får sluta är träarbetare. De med längst tid har arbetat för Skanska i åtta år. De två lärlingarna kommer att få stanna kvar.

Varslet kommer efter att Skanska genomfört en omorganisation. Två distrikt i Väst har gått dåligt. Det handlar om Skaraborg och Örebro. Och i samband med sammanslagningen har Skanska märkt att de har för få nya projekt för att behålla hela arbetsstyrkan i Skaraborg.

– Det är tyvärr så att vi haft en vikande orderingång under hösten och till våren har vi inte tillräckligt med projekt. Därför är vi tvungna att varsla, säger Robert Ruther, distriktschef för Skanska Hus i Skaraborg.

Nu pågår diskussioner för att försöka minska antalet som slutligen blir uppsagda.

Läs också Skanska slår ihop och växlar upp: "100 nya maskinförare"

– Vi jobbar på omplacering, i första hand internt, men även externt. Hittills har två av de sexton fått nytt arbete. De kommer byta område internt på Skanska till ett näraliggande distrikt, säger Robert Ruther.

Grundproblemet här är att ni inte får in några nya projekt.

Varför har ni inte lyckats med det?

– Vi jobbar på och sliter. Det finns flera anledningar men det finns inget enkelt svar, säger Robert Ruther.

Missa inte ”Snickare på bygget” den nya FB-gruppen om livet som snickare.

arrow_forward Senaste nytt
Annons
Byggnadsarbetaren 250×600 V49-50