info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×240 V49-50 PC

Skanska slår ihop och växlar upp: "100 nya maskinförare"

Skanska Sverige ska slå ihop alla verksamheter med entreprenadmaskiner till en region. De ska även nyanställa. På sikt kring 100 maskinförare.

Skanska slår nu ihop entreprenadverksamheten till en enda region. På sikt hoppas man kunna anställa 100 nya maskinförare. Foto: Mostphotos

I dag har Skanska Sverige verksamheten för entreprenadmaskiner och maskinförare på anläggningssidan utspridda på flera regioner och kontor över hela landet. De ska nu samlas i en helt ny region – Region Special. Även nuvarande region Grundläggning och bergssprängningsverksamheten kommer att tillhöra Region Special.

– Vi gör det här för att bli effektivare och vinna skalfördelar inom områden som säkerhet, klimatfrågor och digitalisering. Och vi tror att vi kan öka kompetensen genom bland annat gemensamma utbildningar och att vi arbetar på samma sätt över hela landet. Vi tror att vi blir bättre om vi gör så här, säger Anders Lilienberg som ska basa över Region Special.

Läs också Byggkonjunkturen vänder upp – byggandet ökar

Rent praktisk kommer själva entreprenadmaskinerna bli kvar runt om i landet på olika byggarbetsplatser. Sammanslagningen handlar mer om att få till en bättre samverkan inom flera olika områden för att stärka konkurrenskraft. Ett mål är att den nya regionen i förlängningen ska få fler uppdrag. Redan idag utför man en del arbeten åt andra än Skanska, men nu ska bolaget alltså växla upp. Kakan på den öppna marknaden ska bli större.

– Skanska är prioriterat men vi har absolut tankar på att växa även utåt mot andra entreprenörer och kunder.

Sammanslagningen innebär inte några uppsägningar. Från början kommer Region Special ha cirka 320 anställda. En styrka som ska bli större när jobben börjar trilla in.

– Vi behöver utöka personalstyrkan och jag är ganska säker på att vi behöver anställa cirka 100 personer det närmaste två åren, säger Anders Lilienberg

Vad handlar det om för yrkesgrupper?

Läs också Duschväggar som exploderar – därför händer det

– Det är mest maskinförare och personer som arbetar runt maskinerna.

arrow_forward Senaste nytt
Annons
Byggnadsarbetaren 250×600 V49-50