info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
BluebeamPC 16-17

Storbråk om asfaltsjobb – byggjätte miljonstämmer kommun

Byggbolaget NCC stämmer Örebro kommun på 80 miljoner kronor. Byggbolaget hävdar att man inte fått betalt för asfaltsarbete som utförts under 2017 och 2018.

NCC stämmer Örebro kommun på 80 miljoner kronor efter en långdragen konflikt om asfaltsarbete. Foto: Mostphotos

Det är en långdragen konflikt som är upprinnelsen till NCC:s stämningsansökan. Örebro kommun har under året anklagat NCC anser att byggbolaget lägger asfalt av betydligt sämre kvalité än vad man har avtalat om, uppger SVT Nyheter.

Enligt kommunen visar provtagningar att asfalten som använts är betydligt sämre kvalitet än de som anges i avtalet. Enligt Ullis Sandberg (S), som är är ordförande i programnämnd Samhällsbyggnad kan man inte godta att entreprenörerna tar betalt för något som de inte levererar.

Läs också Efter läckande ledningarna – kommun stämmer NCC på 280 miljoner

Men NCC anser däremot att det är kommunens fel och att man har gjort sig till skyldigt till grovt kontraktsbrott. Det är inte rimligt att man slutar betala. Enligt NCC har man i ett antal möten försökt att lösa situationen men står tyvärr långt ifrån varandra.
– Det här påverkar oss mycket eftersom kassaflödet blir mindre. Det är ju enorma pengarna det handlar om säger Johan Jansson, sektorchef på Asfalt NCC Industry Sverige till SVT Nyheter.

Annons
Ejendals 640×240 V16
arrow_forward Senaste nytt
Annons
LBrador 250×600 V9-20