info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×240 V39

Storbråk om asfaltsjobb – byggjätte miljonstämmer kommun

Byggbolaget NCC stämmer Örebro kommun på 80 miljoner kronor. Byggbolaget hävdar att man inte fått betalt för asfaltsarbete som utförts under 2017 och 2018.

NCC stämmer Örebro kommun på 80 miljoner kronor efter en långdragen konflikt om asfaltsarbete. Foto: Mostphotos

Det är en långdragen konflikt som är upprinnelsen till NCC:s stämningsansökan. Örebro kommun har under året anklagat NCC anser att byggbolaget lägger asfalt av betydligt sämre kvalité än vad man har avtalat om, uppger SVT Nyheter.

Enligt kommunen visar provtagningar att asfalten som använts är betydligt sämre kvalitet än de som anges i avtalet. Enligt Ullis Sandberg (S), som är är ordförande i programnämnd Samhällsbyggnad kan man inte godta att entreprenörerna tar betalt för något som de inte levererar.

Men NCC anser däremot att det är kommunens fel och att man har gjort sig till skyldigt till grovt kontraktsbrott. Det är inte rimligt att man slutar betala. Enligt NCC har man i ett antal möten försökt att lösa situationen men står tyvärr långt ifrån varandra.
– Det här påverkar oss mycket eftersom kassaflödet blir mindre. Det är ju enorma pengarna det handlar om säger Johan Jansson, sektorchef på Asfalt NCC Industry Sverige till SVT Nyheter.

Annons
Perfekta PR (DanaLim) V34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600
info

Byggnadsarbetaren.se använder cookies för att optimera upplevelsen för dig som besökare. Läs mer