info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stor träff med kranbilar i Halmstad

65 kranbilar. Så många bilar slöt upp när det var kranbilsträff i Halmstad i helgen. - Det är jätteskoj. Det är som en enkel Elmiamässa med bara kranbilsfolk, säger Magnus Häggblad, en av initiativtagarna till träffen.

Under några år har kranbilsförare träffats i liten skala i Halmstad. En av iniativtagarna är Magnus Häggblad, ägare av företaget Trädplockaren i Halland. Förra året kom 15 bilar, men nu har intresset vuxit, tack vare att man har annonserat om träffen på sociala medier, i Facebookgruppen Kranbilsgruppen. I år kom det kranbilar ända från Stockholm, men även från Karlskrona och Malmö.
– Det blev succé och har spridit sig som en löpeld i sociala medier, säger Magnus Häggblad.

”Det är riktigt roligt”

På plats fanns även 11 leverantörer som bland annat representerade olika kranbilsmärken och tillbehör till kranar och lyft. Det finns redan träffar för lastbilar, men det är första gången det ordnas träffar för kranbilar i Sverige.
– Det är riktigt roligt. Man skapar kontakter, lär känna varandra och har jäkligt roligt. Det är en stor grej för transportbranschen, säger Magnus Häggblad.
Kranförarna träffades på MotorHallands innergård i Halmstad. Där fanns även en 59 meter hög kran som chaufförerna kunde åka upp i.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stor träff med kranbilar i Halmstad

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig