info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stor skatteskuld för Rimec

Bemanningsföretaget Rimec har granskats av Skatteverket. Myndigheten kräver nu in cirka elva miljoner kronor i obetalda skatter och avgifter för 2007 och 2008.

Byggnads och Rimec har haft flera kontroverser de senaste åren. Facket har hävdat att Rimec inte gör rätt för sig när det gäller skatter och avgifter samt att de dumpar lönenivån. Senaste bataljen där förbundet begärde stora summor i skadestånd förlorade Byggnads då de tvingades till en förlikning. Sedan dess har Rimec fortsatt att ta jobb i landet och är nu inhyrda av NCC på ombyggnaden av kraftverket Hissmofors.
Beslutet från Skatteverket innebär att Rimec ska betala in arbetsgivaravgifter på 6 miljoner kronor plus skattetillägg på 1,2 miljoner kronor för år 2006. För 2007 ska de betala in arbetsgivaravgifter på 3 miljoner kronor och ett skattetillägg på drygt 600 000 kronor.*
Byggnads har vid ett flertal gånger riktat kritik mot NCC att de använder sig av Rimec.
– Vi har sagt till NCC att de inte ska använda Rimec då vi befarat oseriös verksamhet, men trots det har NCC ändå fortsatt att anlita bolaget, säger Torbjörn Johansson, avtalssekreterare på Byggnads.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stor skatteskuld för Rimec

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig