info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stoppat skolbygge igång igen

Byggnadsarbetarna på Lindhagaskolan i Mölndal började arbeta på måndagen. Stoppet, efter ett bråk med elever, kunde hävas efter en veckas stillestånd.

Måndagen den 29 januari hade eleverna på Lindhagaskolan i Mölndal friluftsdag. Byggnadsarbetarna på RA Bygg och två underentreprenörer kunde därför sätta igång bygget av en ny fritidsgård i anslutning till skolan på nytt, efter en veckas uppehåll då byggherren, Mölndals kommun, inte kunde garantera byggnadsarbetarnas säkerhet.
– Först på tisdagen fick vi se om åtgärdsprogrammet lett till att säkerheten förbättrats, säger Leif Johan Karlsson, ombudsman på Byggnads i Göteborg och den som tog beslut om stopp en vecka tidigare.
– Det verkar som att det har gått bra, säger Leif Johan Karlsson som givit klartecken till fortsatt byggjobb.

Stoppet på skolbygget lades efter det att en grupp elever på olika sätt trakasserat byggnadsarbetarna under måndagen och tisdagen veckan innan. Resten av veckan har byggnadsarbetarna, elever och personal på skolan ägnat åt att i mindre grupper diskutera händelserna och byggandet av en ny fritidsgård. Tanken var att information och samtal skulle kunna leda till att motsättningarna undanröjs.
Enligt personal på skolan som Byggnadsarbetaren talat med är både skolarbetet och byggnadsarbetet igång i vanlig omfattning igen på onsdagen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stoppat skolbygge igång igen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig