info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stoppar jobb för att prata säkerhet

Trafikverket stoppar idag jobbet på många av sina arbetsplatser under en kvart. Tanken är att alla ska reflektera över säkerheten och diskutera hur man kan förbättra arbetsmiljön på det egna bygget.

Stoppet är ett led i den säkerhetsvecka som just nu pågår inom Trafikverket. Verket har också utsett 2013-2104 till ett säkerhetsår.
Under tisdagen hålls en så kallad ”stand down”, då Trafikverket och dess entreprenörer stoppar jobbet på minst ett 60-tal arbetsplatser i landet. Målet är att personal och chefer ska samlas och att alla ska få möjlighet att reflektera över säkerhet och arbetsmiljö och vilka förbättringar man kan göra på den egna arbetsplatsen. Bland annat hålls också en tyst minut för att hedra dem som dött och skadats i olyckor. Stoppen sker på arbetsplatser av olika storlek. Några av arbetsplatserna är: Norra Länken och Citybanan i Stockholm, Mälarbanan, Marieholmsförbindelsen i Göteborg, bygget av E 4:an i Sundsvall och Hallandsåsprojektet i Skåne.

Vill minska olyckorna

Trafikverket vill minska olyckorna på sina arbetsplatser.
-Vi har en nollvision. Det finns ingen annan acceptabel siffra än noll olyckor, säger Johan Persson kommunikationsstrateg på Trafikverkets avdelning Stora Projekt.
Under måndagen höll Trafikverket i samarbete med Sveriges Byggindustrier och Svenska Teknik & Designföretagen ett branschövergripande Arbetsmiljöforum i Stockholm. Chefer och arbetsmiljöexperter från byggbranschen var samlade för att diskutera hur man kan förbättra säkerhetskulturen i branschen och för att ta fram konkreta planer på hur det kan ske.

”Gemensamt ansvar”

-Det är ett gemensamt ansvar. Vi kan inte sitta var och en på vår kammare och jobba med detta, utan måste göra det tillsammans. Lägga affärerna åt sidan och sätta liv och säkerhet högst, säger Johan Persson.
Säkerhetsåret omfattar hela Trafikverkets verksamhet, från trafik till rollen som byggherre. Trafikverket är Sveriges största byggherre.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stoppar jobb för att prata säkerhet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig