info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stege försvann från bygge – hotade klippa av fingrar

Bråk om en stege mellan kollegor slutade med hot och utpressning. Tingsrätten dömde till fängelsestraff. Nu har även hovrätten tagit upp fallet.

OBS! Arkivbild. Foto: Mostphotos

Det är tidningen Elektrikern som skriver om domen. Historien började med att en elektriker kommer till en byggarbetsplats i Skaraborg där han upptäcker att den egna stegen är försvunnen. Han får då reda på att en kollega tagit stegen till en annan arbetsplats. Elektrikern tog sig då till det andra bygget och hämtade stegen, ett arbete som han sedan ville ha ersättning för av kollegan.

När de möttes för att diskutera saken, var kollegan hemma hos en vän som även han är elektriker. Då hävdade de två att de i stället ville ha betalt av elektrikern som blivit av med stegen. Det var nu det började spåra på allvar. De två tvingade mannen att ta ut pengar på en bankomat. Efter det åkte de hem till honom och tog bland annat en nyinköpt tv och flera verktyg. Men det hela tog inte slut där. Tidningen Elektrikern skriver att de sedan ”tvingade in elektriker in i ett garage. På golvet låg byggplast utrullat, och där pressade de ned sitt offer”. Det var i detta läge som de två elektrikerna hotade elektrikerkollegan med att klippa av fingrarna med en sekatör. De två hävdade också att de var medlemmar i Hells Angels.

Innan det hela var över så tvingades mannen även att skriva över den egna bilen på de två förövarna. Efter händelsen i garaget fortsatte utpressningen. Totalt hotade de två männen till sig värden för 270 000 kronor. Efter en månad bestämde sig offret för att gå till polisen.

I tingsrätten dömdes de två männen till ett år och sex månaders fängelse, samt att betala 48 000 kronor i skadestånd till sitt offer. Domen överklagades av gärningsmännen men har nu alltså fastställts av hovrätten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stege försvann från bygge – hotade klippa av fingrar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig