info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ställningsbyggare åtalade i svarthärva

Tre ställningsbyggare från Västsverige är åtalade för skattebrott.

De tre är de första i en utredning som omfattar totalt 38 ställningsbyggare som under 1996 arbetade åt ett ställningsföretag i Mark, enligt Borås Tidning.
De två huvudmännen i svarthärvan dömdes 1998 till fängelse i fyra år respektive fyra år och sex månader av Borås Tingsrätt. Straffet för en av dem sänktes nyligen till tre års fängelse av hovrätten.
Från 1992 drev de två företagarna två företag varav det ena var fasad utåt och tog ställningsentreprenader. Med hjälp av falska fakturor till det andra bolaget undanhölls stora summor från beskattning. Härvan avslöjades efter ett tips till skattemyndigheten i Kinna i januari 1997.
Enligt domen mot företagarna betalades drygt 16 miljoner kronor ut i svarta löner under 1996. De tre nu åtalade ställningsbyggarna tog, enligt åklagaren, emot cirka 800 000 kronor i svarta löner under 1996. Åklagaren har för avsikt att väcka ytterligare åtal under våren och hösten i år. På Byggnads avdelning i Borås följer man åtalen för att bevaka om någon av de åtalade fått ersättning från a-kassan samtidigt som svartjobb pågått.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ställningsbyggare åtalade i svarthärva

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig