info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stal från bygge – kraschade in i hus

Det började med en dieselstöld från en byggarbetsplats och slutade med att flyktbilen kraschade in i ett bostadshus i Hjärup mellan Lund och Malmö. Olyckan skedde natten mot torsdag och de två förarna fick föras till sjukhus, men ingen boende i huset skadades.

Foto: Johan Nilsson/TT

Natten mot torsdagen sågs två personer stjäla diesel från en tank på en byggarbetsplats och köra därifrån i en skåpbil. En polisbil tog upp jakten som slutade med att bilen körde rakt in i ett hus och totalförstörde undervåningen.

På morgonen var räddningstjänsten på plats för att stötta upp huset som fick så kraftiga skador att det riskerade att rasa och ena gaveln behövde stabiliseras. Räddningstjänsten bedömde att det fanns en fortsatt rasrisk.

– Det är fasadtegel som vi håller på att knacka ner nu och sedan kommer vi att stabilisera hörnet av byggnaden, sa räddningsledare Marcus Lundqvist, till Kvällsposten.

Foto: Johan Nilsson/TT 

Männen som körde fordonet fick klippas ut av räddningstjänst och föras till sjukhus med okända skador.  På ovanvåningen låg en kvinna och sov när bilen kraschade in i hennes kök och kunde ta sig ut oskadd efter kraschen.

Mette Carlbom, reporter
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stal från bygge – kraschade in i hus

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig