info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Staden ska dammsugas på byggskurkar – antimaffiapolis hjälper till

Droger och vapen. Men också välfärdsbrott och kriminella byggbolag. Polisen har nu tagit beslut om insatsen Ragnhild i Södertälje.

Polisen förbereder för att slå hårt mot kriminaliteten i Södertälje, bland annat fusket i stadens byggbransch. Foto: Mostphotos

Det är Länstidningen Södertälje som berättar om att Operativa rådet, polisens särskilda organisation mot grov och organiserad brottslighet, har beslutat sig för att inleda insatsen Ragnhild i Södertälje.

För tolv år sedan inleddes en liknande operation, då kallad Tore 2. Men läget då – med vapnen, droghandel och fusket i bland annat byggbranschen – är lika stort nu, enligt kriminalkommissarien och insatsledaren Gunnar Appelgren.

– Det blir Tore 2 fast på steroider. Insatsen ska slå med alla samlade myndigheters verktyg mot den ekonomiska brottsligheten, säger han till Länstidningen Södertälje.

Enligt Gunnar Appelgren kommer man denna gång också titta bredare än bara i Södertälje.

– Vi ser att exempelvis byggbolag som fuskat i Södertälje och upptäckts här, drar till andra kommuner och fortsätter med samma upplägg utan att de kommunerna vet om det. Nu ska ett nära samarbete ske, säger han.

Personer inom insatsen kommer samtidigt jobba nära den italienska antimaffiaenheten, ett samarbete via Europol.

– Vi kommer att ha ett antal ärenden som ska köras ihop med dem. Vi kommer även rekrytera hit ekobrottsspecialister, finansiella utredare, operativa analytiker och vi kommer att följa en hel del pengar som går ut i Europa, säger Gunnar Appelgren till Länstidningen Södertälje.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Staden ska dammsugas på byggskurkar – antimaffiapolis hjälper till

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig