info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Spana in hetaste prylarna på Europas största byggmässa i Paris

Effektiva najmaskiner, miljövänliga grävmaskiner och gigantiska teleskoplastare. Följ med Verktygslådan till Paris och spana in de hetaste nyheterna på jättemässan Batimat.

Max, 441T
Sedan 1993 har japanska företaget Max tillverkat najmaskiner. Det här är senaste modellen som enligt tillverkaren är 30 procent snabbare än föregångaren. Najmaskinen klarar 4 300 naj per laddning.

Bostitsch, adapt-table
Spikpistolen blir ett minne blott med denna nya uppfinning från Bostitch. Spikmaskinen måste skötas manuellt, men spikarna sätts i automatiskt. Längden går att justera upp till 12 meter. Spikmaskinen innehåller 300 spikar.

Carmix, 3500 TC
Italienska Carmix har 40 års erfarenhet av betongbilar. Här är deras senaste bjässe som väger 7,4 ton, där betongen tillverkas på plats. Betongen blir enligt tillverkaren lika bra som i fabriken. Hytten har ny design och komfort för föraren.

Orizon
De här färgglada hjälmarna, kommer att finnas i 64 olika färgkombinationer. På hjälmarna finns också reflexer, glasögon och visitkort. Det finns en efterfrågan på personliga hjälmar, enligt det franska företaget Taliplast som har tillverkat hjälmen.


Pegasus, 45.30-CE

Den här teleskoplastaren, Pegasus, har en rotation på 360 grader och bommen är nästan 30 meter lång. Teleskoplastaren går på diesel och den maximala lyftkapaciteten är 4,5 ton. Det är italienska företaget Dieci som står bakom skapelsen.


De Walt, DCS 778

Batteridriven kap- och gersåg på 54 volt som är utrustad med 250 mm klinga för sågdjup upp till 85 mm. En inbyggd XPS LED-belysning ger en tydlig skärlinje även i starkt solljus. Med DeWalts megabatteri XR Flexvolt behövs inga sladdar och det går att växla från 54 till 18 volt.

Wacker Neuson, 803 dual power
Wacker Neuson satsar mycket på miljön och flera maskiner är eldrivna. Den här kompakt-grävmaskinen har två alternativ. Maskinen har integrerad dieselmotor, men kan också gå på eldrift när det krävs avgasfritt arbete.

Milwaukee, M18 ONESLDP
Milwaukees senaste nyhet på lampfronten. One-keyTM-teknologin möjliggör avancerad ljusanpassning och styr lampan på avstånd på upp till 30 meter. Lampan kan styras helt och hållet från en app i telefonen.
Volvo
Volvo har tillverkat simulatorn som används av den franska uthyraren Kiloutou group. Simulatorn används endast i utbildningssyfte – för att lära sig gräva med riktiga maskiner. I en simulator fjärrstyr föraren med hjälp av spakar samtidigt som en bild visas från den aktuella position där man gräver
Loxam
Trångt och mörkt i rören? Då kanske en rörkamera kan vara till hjälp. Med Loxams senaste batteridrivna rörkamera går det både att filma och fotografera. Sladden räcker 36 meter och den går också att koppla till en Ipad.

En av de stora mässhallarna på byggmässan Batimat i Paris.
Foto: Katarina Connheim

Batimat – Europas största byggmässa
I år fanns 2 400 utställare på plats och 360 000 personer besökte mässan som arrangeras vartannat år i Paris. På samma mässområde finns också två andra mässor, Interclima (värme- och vattensystem och ventilation) och Ideobain (sanitär utrustning och badrumsmaterial).

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Spana in hetaste prylarna på Europas största byggmässa i Paris

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig