info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Festool 980×240 v3

Snickarens mardröm – hölls fången och piskades

Snickaren skulle få sin lön. Men det hela var starten på en mardröm. Han hölls istället fången i sitt hem i flera timmar, piskades med en elsladd, brändes med cigaretter och pressades på pengar.

Brottslingarna ska ha tagit av sladden till ett grenuttag och piskat snickaren, samtidigt som man hotat att klippa av hans fingrar med avbitartången på bilden. I mitten syns den plasthandske som en av männen ska ha använt för att inte lämna fingeravtryck. Foto: Förundersökning

Snickaren från Malmö skulle i augusti i år träffa en byggföretagare för att få 1 000 kronor för ett jobb han gjort åt ett företag där han var inhyrd. Men det hela var en fälla, något Expressen tidigare har berättat om. När snickaren, som är i 30-årsåldern, kom till mötesplatsen blev han istället övermannad av flera män och sedan bortförd i bil till sin egen lägenhet.

Enligt stämningsansökan hände följande: Männen krävde att snickaren skulle betala dem en miljon kronor. De började tortera honom på olika sätt för att få honom att betala. Männen klippte av elsladden till grenutaget i lägenheten och började piska snickaren med sladden. De skar honom även med kniv och brände honom med cigaretter.

Männen hade också tagit fram en större avbitartång och hotade att klippa fingrarna av snickaren om han inte betalade dem en miljon kronor.

Räddningen skedde oväntat. En polispatrull kom förbi på gatan under lägenheten. Snickaren kastade då ut ett större värmeljus i plast mot polisbilen. Poliserna tittade upp mot lägenheten och såg snickaren.

”Han gestikulerar och ser livrädd ut och verkar vilja få vår uppmärksamhet”, skriver en av poliserna på plats i en rapport.

Männen greps sedan och fyra av dem åtalas nu för försök till utpressning, misshandel, hemfridsbrott, människorov, mindre grovt brott och olaga hot.


Du läser: Snickarens mardröm – hölls fången och piskades