info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

(Kropps)byggaren lånade förråd på jobbet – fyllde det med olagliga varor

Chefen lät den nyanställda snickaren låna ett förråd på bygget. Förrådet proppades snart fullt, med allt annat än byggmaterial.

Snickaren och kroppsbyggaren gjorde stora pengar på dopning tillammans med sin sambo. Foto: Polisen

Den 31-årige snickaren hade jobbat länge i byggbranschen och med asfaltsläggning. Hösten 2020 blev han anställd på ett nytt företag på en större ort i södra Sverige.

Byggchefen som tog in 31-åringen berättar i förhör att den nyanställda en dag frågade om han kunde låna ett förråd i företagets lokaler för att förvara saker i. Han och sambon byggde tydligen om hemma. Chefen gav klartecken och lämnade över en nyckel till förrådet.

31-åringen sa sedan att han ville bygga ett hyllsystem i förrådet, något som chefen också godkände. Chefen trodde att hans anställda skulle förvara kläder på hyllorna.

Men snickaren var också kroppsbyggare och tillsammans med sin sambo tjänade han stora pengar på att importera och sälja dopningsmedel. På hyllorna i byggförrådet staplade han kartonger med preparat som han sedan skulle sälja.

En kollega till snickaren berättar att han var kvar på jobbet sent en kväll för att byta däck när 31-årigen och hans sambo dök upp för att ”hämta något”. Men ingen på jobbet anade vilka affärer den nya snickaren höll på med.

Pengarna rullade in för snickaren och hans flickvän. De kunde leva ett liv i lyx, med ny bil, dyra hotellnätter och lyxväskor.

I början av februari i år rämnade fasaden. Efter att polisen fattat misstankar mot gymmet där snickaren brukade träna, greps 31-åringen och hans sambo i sin bil. De hade då åkt till en annan stad och vände hemåt med nya preparat i bagaget.

Efter husrannsakan i parets lägenhet och i förrådet på byggföretaget stod det klart att paret hade haft en enorm illegal verksamhet: Mängder av ampuller och tabletter hittades. Totalt hittade polisen en bra bit över en miljon enheter av 5 milligram verksamt dopningsmedel.

Den 31-årige snickaren dömdes – för dopningsbrott och grovt dopningsbrott – till fängelse i tre och ett halvt år, en dom som står fast trots två överklaganden.

Hans 26-åriga sambo dömdes i tingsrätten till fängelse i två år och sex månader, en dom som sedan mildrades till två år i hovrätten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: (Kropps)byggaren lånade förråd på jobbet – fyllde det med olagliga varor

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig