info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

”SM har varit ett mål under hela gymnasiet ”

Magnus Pollack är en av sex plåtslagarelever som ska tävla i SM för unga plåtslagare 2017. Finalen arrangeras imorgon vid PVF teknikcentrum i Katrineholm.

Hur känns det inför finalen på fredag?
– Det ska bli kul, jag har sett fram emot det här under hela gymnasiet. Det har varit ett mål jag haft i bakhuvudet länge och det ska bli kul att tampas om SM-guldet. Jag har varit rätt nervös innan, men imorgon är det bara att hålla tungan rätt i mun och göra sakerna i rätt ordning.

Hur har du förberett dig inför tävlingen?
– Jag har tränat på sådant som jag tror kan komma i finalen, Vi har fått en del ledtrådar av SM-chefen men det har varit lite luddigt. Men det känns bra, vi kanske ska tillverka en taklucka av något slag.

Har du tävlat förut i plåtslagning?
– Nej, bara i kvaltävlingen inför själva SM.

Till sommaren går du ut Lugnetgymnasiet i Falun. Hur ser jobbutsikterna ut?
– Det ser bra ut, jobb kommer jag nog att få. Det finns hur mycket jobb som helst för plåtslagare och de allra flesta i min klass verkar få jobb efter skolan.

Kaj Söderin
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: ”SM har varit ett mål under hela gymnasiet ”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig