info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggjobbare slog sin arbetsledare blodig – hoppade på honom i sovrummet

En arbetsledare attackerades och slogs blodig med en järnstång. Nu åtalas två byggnadsarbetare vid Växjö tingsrätt, misstänkta för grov misshandel.

Foto: Michael Hoffman/Mostphotos

Händelsen inträffade i slutet av september i år, vilket Smålandsposten tidigare har rapporterat om. Efter ett larm fann polisen en man som blödde kraftigt från ansiktet i en lägenhet i centrala Ljungby. Där fanns även två män med blodiga skor och kläder.

Mannen berättade för polisen att han blivit attackerad av de två männen. De hade misshandlat honom med sparkar och slag, tagit strypgrepp och slagit honom i huvudet med en metallstång avsedd för styrketräning.

Visat särskild hänsynslöshet

Samtliga män var utländska byggarbetare som anlitats av ett svenskt företag. Den misshandlade mannen var arbetsledare för de andra.

Männen åtalas nu vid Växjö tingsrätt, misstänkta för grov misshandel. I stämningsansökan skriver advokaten: ”Brottet är grovt eftersom de tilltalade visat särskild hänsynslöshet när de två mot en och utan föregående provokation angripit målsäganden i dennes sovrum och angripit tillhyggen mot huvudet”.

En av de misstänkta männen har erkänt att han hamnade i slagsmål med sin arbetsledare efter att ha blivit av med en mindre summa pengar, medan den andre har nekat till brott.

Enligt en företrädare för det svenska företaget förlorade de två misstänkta männen jobbet direkt och stängdes av från byggarbetsplatsen när de fick information om händelsen, uppger Smålandsposten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggjobbare slog sin arbetsledare blodig – hoppade på honom i sovrummet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig