info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Festool 940 x 260 V20-21

Slipa sladdlöst och lampan som tål tuffa tag

En ny batteridriven vinkelslip, ett starkt batteri och en slagskruvdragare med mindre vibrationer. Kolla in nyheterna i Verktygslådan.

Batteridriven vinkelslip, L 125 Flex
Flex lanserar sin första batteridrivna vinkelslip och
satsar hårt på säkerheten. Bland annat ska mjukstarten göra maskinen säkrare när du drar i gång den. Slipen ska också vara extra skyddad mot damm, tack vare en specialdesignad strömbrytare och ett filter som skyddar motorn. På så sätt räknar tillverkaren med att
maskinen ska hålla längre. Sidohantaget går att flytta, vilket förenklar när du ska komma åt i hörn eller helt enkelt bara vill fördela arbetet på båda armarna.

Slagskruvdragare, WH18DBDL2 Hitachi
Zlatan Ibrahimovic beskrivs ofta som ett kraftpaket på planen. Hitachi har skapat sin egen Zlatan i nya slagskruvdragaren WH18DBDL2, lanserad som ”ett effektivt kraftpaket”. Med
hjälp av den nya tekniken ”Triple hammer”, som innebär att slaghammaren har tre städ i stället för två, ska vibrationerna minska sam-tidigt som verktyget blir snabbare och starkare. Det nya luftsystemet ska kyla motorn bättre och göra att verktyget håller länge. Ungefär som ”Ibra”, som fick sin första allvarliga skada vid 35 års ålder.

Batteri, XR Flexvolt Dewalt
Blir du också förbannad när batteriet kroknar innan du hunnit klart? Då kan Dewalts nya XR Flexvolt vara något för dig. Det nya batteriet är på 54 volt och är enligt tillverkaren framtaget för maskiner som behöver köras extra länge på en enda laddning, till exempel Dewalts batteridrivna borrhammare. Man har också tagit fram en snabbladdare på 8 ampere som ska klara att ladda batteriet på mindre än en timme. Allt för att minska ofrivilliga pauser på bygget.

Släpljus Syslite STL 450 Festool
Får du inte till ytorna? Räcker inte ljuset till? Med den här nya lampan kan du se om du har slipat och spacklat ordentligt, utan risk för att lampan pajar. Festools nya släpljus ska nämligen ge en effektiv kontroll av ytorna, samtidigt som den är väldigt tålig. Den har stötskydd i kanterna och ett hölje som skyddar mot stänkande vatten. Med en adapter som går att köpa till kan man ställa in höjd och vinkel på lampan.

Monteringshandske, Soft touch
Den ser ut som en vanlig monteringshandske. Men mustaschsymbolen på Soft touchs nya handske visar att det handlar om något mer. Företaget vill med den nya modellen uppmärksamma att 27 män i Sverige varje dag får diagnosen prostatacancer.
– Med den blå handsken kan vi nå ännu fler med budskapet att få fler män att börja prata om prostatacancer, säger Torsten Tullberg på Prostatacancerförbundet som samarbetar med Soft touch.
När det gäller själva handsken är det elastiska tyget mellan fingrarna tänkt att öka flexibiliteten. Skumplattorna i handflatan minskar vibrationer och har en stötdämpande funktion.

Annons
Aerfast 250×600 V21-22
info

Byggnadsarbetaren.se använder cookies för att optimera upplevelsen för dig som besökare. Läs mer