info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Slarv med arbetsmiljöplaner

Byggföretaget Tage & Söner i Halmstad hotas av vite av Yrkesinspektionen

Orsaken är att de slarvat med arbetsmiljöplaner på sina byggen.
När Yrkesinspektören Kenneth Bäckström reste till Halland i mitten av februari för att kontrollera asbesthanteringen vid Tage & Söners ombyggnad av gamla polishuset i Halmstad kunde han konstatera att arbetsmiljöplanen var alltför odetaljerad. Likadant vid företagets bygge vid Gulbrandstorpsskolan utanför Halmstad.
– Arbetsmiljöplanen innehöll ett antal standardfraser. De var exakt likadana vid båda byggena. Det enda som skiljde var adresserna på försättsbladet. Asbesthanteringen fanns till exempel inte med under särskilda risker, säger Kenneth Bäckström.
Tage och söner har nu tre veckor på sig att komma in till Yrkesinspektionen med en komplett arbetsmiljöplan. Gör de inte det får Yrkesinspektionen ta ställning till ett eventuellt vite.
Under sin resa i Halland besökte Kenneth Bäckström även Tage & Söners tillbygge av varuhuset GeKå:s i Halland. Där lade han ett direkt förbud mot arbete från ställningarna som användes. Orsaken var att de endast hade enkla skyddsräcken utan fotlist och att de saknade trappor. Istället tog sig byggjobbarna upp på ställningarna via stege.
– Vi har haft flera kampanjer och ändå kan man inte lära sig en så enkel sak som hur en ställning ska se ut, säger Kenneth Bäckström.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Slarv med arbetsmiljöplaner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig