info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skulle hjälpa till med rörbyte – föll ner i djup grop

En lastbilschaufför skulle hjälpa till vid ett rörbyte. Då föll han ner i en 3-4 meter djup grop och skadade sig.

En lastbilschaufför skulle hjälpa till vid ett rörbyte. Då föll han ner i en 3,5 meter djup grop. (Bilden har inget med olyckan att göra) Foto: Mostphotos

Olyckan inträffade vid ett rörbyte i tätorten Hållsta utanför Eskilstuna i torsdags i förra veckan. Väg- och anläggningsföretaget Svevia hade anlitat en underentreprenör som utförde själva arbetet, det vill säga byte av avlopps- och vattenrör i marken.

En lastbilschaufför, som stod vid kanten av gropen, hjälpte till med handräckning av verktyg till en vägarbetare som var nere i gropen. Av oklar anledning ramlade lastbilschauffören plötsligt ner i den cirka 3,5 meter djupa gropen.

Mannen fördes till sjukhus efter olyckan och inledningsvis uppgav Eskilstunapolisen att mannens skador var allvarliga. Men enligt Svevia stämmer inte dessa uppgifter.

– De uppgifter som vi har fått är att hans skador var lindriga. Han fick stanna kvar en natt för observation på sjukhuset och fick lindriga frakturer. Han är nu sjukskriven för att skadorna ska självläka, säger Charlotte Sandström, kommunikationschef på Svevia.

Polisen och Arbetsmiljöverket utreder nu olyckan.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skulle hjälpa till med rörbyte – föll ner i djup grop

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig