info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skruvad lösning i element: ”Det här är sjukt – värsta jag sett"

 Nöden har ingen lag heter det som bekant. Fast en toahållare fastsatt med skruvar rätt in i ett vattenburet element är kanske att stretcha lite väl mycket på ordspråket.

Nyligen var fastighetsskötaren Staffan Berggren från Borlänge ute på ett vanligt rutinjobb. Han skulle byta brandvarnare, lampor och lite annat i en bostad. Av en slump fick han syn på den minst sagt ovanliga monteringen.

– Först upptäckte jag att en blandare behövde bytas ut så jag ringde en rörmokare. När han var på plats för att byta blandaren så tittade jag mig omkring lite och det var då jag fick syn på toahållaren, berättar Staffan Berggren.

Och precis som bilden visar sitter toahållaren fastskruvad i ett vattenburet element.

– Det sitter två spårskruvar i hållaren som är rostiga så den är till 100 procent skruvad. Det är flera som sagt att bilden är fejk, att hållaren är limmad, men jag kan garantera att den är skruvad, säger Staffan Berggren och fortsätter:

– Om man tittar från sidan så ser man att skruvarna går igenom hållaren och in i själva radiatorn. Det här är sjukt.

Läcker det något?

– Nej! Och jag vill ha tag på den som monterat hållaren för att fråga vilken skruv de använt. För det måste vara en riktig världsmästarskruv då det håller tätt.

Vad tänker du om själva hantverkeriet?

– Det är ganska illa. Det kan få katastrofala följder. Man ska inte kunna vara så korkad att man skruvar fast något på det här viset.

Så det är inte en lösning som du skulle rekommendera?

– Nej, absolut inte.

Kommer det börja läcka med tiden?

– Ja det vore konstigt annars. Det ska inte kunna vara tätt. Det här är det värsta jag sett, avslutar Staffan Berggren som arbetat som fastighetsskötare i tolv år.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skruvad lösning i element: ”Det här är sjukt – värsta jag sett"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig